نقش آب و آبرسانی در معماری عمارت‌های سلطنتیِ عصر صفویه

کاوه فرهادی؛ مصطفی تقی زاده

دوره 6، شماره 12 ، مهر 1398، ، صفحه 411-478

https://doi.org/10.22054/qjik.2018.23908.1070

چکیده
  در این مقاله تلاش می‌کنیم که عناصر و اجزای مشترکی که مابین جامعه دوره صفویه و اصول و فنون معماری آن دوره وجود دارد را مورد بازنگری قرار دهیم، در این معنا طهارت و پاکیزگی نیز در کنار مفاهیم و وجوه پنهان و پیدای معماری آب معرفی می‌شود، گو اینکه برای حل مشکلات بحرانی شده حوزه آب ویژگی‌های منحصربه‌فرد فرهنگ و اعتقادات ما ایرانیان در ...  بیشتر

سنجه‌هایی در زمان ناسنجی و تقویم ناداری دهقانانِ ایرانی

مرتضی فرهادی

دوره 2، شماره 4 ، اسفند 1394، ، صفحه 1-55

https://doi.org/10.22054/qjik.2016.7516

چکیده
  در سیاهه بلند بالای خصلت‌های ناپسند ایرانیان! زمان ناسنجی و بی‌نظمی و نسقی یک مؤلفه با اهمیت در امر توسعه است و متأسفانه این واقعیت دارد که امروزه ما با این پدیدة بی‌نظمی و بی‌برنامگی کم‌وبیش در اغلب مؤسسات و سازمان‌های دولتی و غیردولتی روبرو هستیم. اما آیا این پدیده مسئله‌ای نوظهور است و یا برای ایرانیان امری همیشگی بوده است؟ ...  بیشتر

مدیریت دانش نگهداری خوراک در ایران (مورد مطالعه: طبقه‌بندی سنتی خوراک)

کاوه فرهادی؛ مرتضی سالمی قمصری

دوره 1، شماره 1 ، مرداد 1393، ، صفحه 203-230

https://doi.org/10.22054/qjik.2014.462

چکیده
  چکیده سخن گفتن دربارة اهمیت غذا آنچنان بدیهی است که نیازی به اثبات ندارد.  هم زیست‌شناسان و هم روان‌شناسان و بیش از آن دانش مردمی این ضرورت مبرم را احساس کرده است.  اما برخی از جوامع و از آن جمله جامعه ایران به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و تاریخی خود و به دلیل کمبود غذا و حتی آب از سویی و حوادث طبیعی نسبتاً فراوان و هجوم‌های فراوان ...  بیشتر