خلاقیت عشایر سنگسری در سازگاری با محیط مورد: آرشه، فرآورده لبنی ماندگار در ایل سنگسری

علیرضا شاه حسینی؛ حسن افراخته

دوره 4، شماره 7 ، فروردین 1396، ، صفحه 1-31

https://doi.org/10.22054/qjik.2018.27312.1083

چکیده
  هدف تحقیق حاضر آن است که نبوغ و خلاقیت جامعه عشایری را در زمینه سازگاری با محیط و حفاظت از شیر (به عنوان ماده‌ای فاسد شدنی) در مناطق پراکنده کوهستانی مورد بررسی قرار دهد؛ چگونگی تولید ایل سنگسری را شناسایی کند؛ مشتقات شیر و موارد استفاده مصرفی و دارویی آن را معرفی نماید ترانه‌های کار تولید کنندگان عشایر را به عنوان نیروی محرک تولید ...  بیشتر

مطالعه مردم شناختی گوت: مسکن سنتی عشایر سنگسری در ییلاق

سید محمد چاووشی؛ جلال الدین رفیع فر

دوره 3، شماره 5 ، شهریور 1395، ، صفحه 59-106

https://doi.org/10.22054/qjik.2017.10553.1015

چکیده
  هدف این مقاله علاوه بر توصیف ویژگی‌های مادی، فنی و ساختاری سیاه‌چادر سنگسری، تحلیل فرهنگی و زیست‌محیطی فضاهای مختلف آن نیز می‌باشد که بر اساس یک مطالعه کیفی میدانی با رویکرد مردم‌نگاری در اقامتگاه‌های ییلاقی در نه طایفه از عشایر کوچنده و دامدار سنگسری که هنوز به شیوه سنتی زندگی می‌کنند نوشته‌شده است. در گرداوری داده‌ها علاوه ...  بیشتر