@article { author = {karimian, vahid and Sepehry, Adel and Barani, Hossein}, title = {Analysis of Indigenous Knowledge on Ganaboo plant (Ferula assa foetida L.) in the rangelands of Zagros (Case Study: TangSorkh, Kohgiluyeh and Boyerahmad Province)}, journal = {Indigenous Knowledge}, volume = {3}, number = {6}, pages = {1-52}, year = {2017}, publisher = {Allameh Tabataba’i University}, issn = {2345-6019}, eissn = {2538-2543}, doi = {10.22054/qjik.2017.18826.1050}, abstract = {In order to study Indigenous knowledge of Ganaboo plant (Medicinal and industrial of rangeland important species), which has been used from past years by local people, this research was done in TangSorkh area which have the maximum of stakeholder and the highest area of Ganaboo habitat in Kohgiluyeh and Boyerahmad. The main research method is Indigenous knowledge considering of local communities based on participatory research methods. In this study, Qualitative research methods including direct observation, interviews free, in-depth individual and group interviews and regular participation in local people's practices were used. In interviews, questions were proposed to assess Ethnoecology, Ethnopharmacology, agronomy and other issues about Ethnobotany of Ganaboo. Based on Indigenous knowledge, Ganaboo plants have Medicinal, industrial and edible uses. Most of the uses relevant to the Oleo-gum-resin production. Local communities believe Ganaboo resistant to the cold and more presence in the uplands and steep lands. It grows in all soil types and every hillside. But in the hillside Toward the sun and on the sandy, soft and red soils, produce more Oleo-gum-resin. The best way to plantng is seeding in autumn. Based on the Indigenous knowledge, age of Ganaboo should be above 7 years to obtain a good Oleo-gum-resin. The results showed Ganaboo utilization from the past known as the livelihoods ways for local communities. Overall received Indigenous Knowledge Was aware from medicinal properties, growing time, harvest time, usable organs, conditions for planting and harvesting and also find areas with the maximum Potential of growth and production of Ganaboo.}, keywords = {indigenous knowledge,Ganaboo(Ferula assa foetida L.),Ethnoecology,Ethnopharmacology,Agronomy,Rangeland of TangSorkh}, title_fa = {واکاوی دانش بومی پیرامون گیاه گَنَبو(آنغوزه‌) در مراتع زاگرسی(مطالعه موردی: تنگ-سرخ، استان کهگیلویه و بویراحمد)}, abstract_fa = {به منظور بررسی دانش بومی گَنَبو(آنغوزه) از گونه‌های مهم دارویی_صنعتی مراتع، که از قدیم‌الایام تاکنون مورد استفاده مردم محلی قرار می‌گیرد، این تحقیق در منطقه تنگ‌سرخ که بیشترین تعداد بهره‌بردار و بیشترین سطح رویشگاه گَنَبو در استان کهگیلویه و بویراحمد را دارد انجام گرفت. روش اصلی تحقیق مبتنی بر بررسی دانش‌بومی جوامع محلی به شیوه پژوهش مشارکتی است. ‌از روش‌های تحقیقات کیفی از جمله مشاهده مستقیم، مصاحبه‌های آزاد، مصاحبه‌های عمیق فردی و گروهی و مشارکت منظم در فعالیت‌ مردم محلی استفاده شد. در مصاحبه‌ها، پرسش‌ها جهت بررسی اتنواکولوژی، اتنوفارماکولوژی، اگرونومی و سایر مسایل در زمینه اتنوبوتانی گَنَبو صورت گرفت. بر اساس دانش بومی اندام‌های مختلف گیاه گَنَبو دارای استفاده‌های دارویی، صنعتی و خوراکی است. بیشترین کاربرد و استفاده گَنَبو مربوط به شیره تولیدی آن است. جوامع محلی معتقدند گَنَبو گیاهی مقاوم به سرما است و در مناطق مرتفع و زمین‌های شیبدار حضور بیشتری دارد. در انواع خاک‌ها و دامنه‌ها قابلیت رویش دارد، ولی در دامنه‌های آفتاب‌گیر و خاک‌های شنی، نرم و قرمز رنگ، شیره بیشتری تولید می‌کند. بهترین شیوه کاشت گیاه را بذرپاشی پاییزه می‌دانند. بر اساس دانش بومی سن گَنَبو جهت بهره‌برداری باید بالای 7 سال باشد تا بتوان شیره مناسبی بدست آورد. همچنین نتایج نشان داد بهره‌برداری گَنَبو از قدیم‌الایام از راه‌های تامین معیشت جوامع محلی است. به طور کلی مشاهده شد دانش بومی از شناخت کافی پیرامون خواص دارویی، زمان رویش، زمان برداشت، اندام قابل استفاده، شرایط مناسب کاشت، داشت و برداشت از گَنَبو و همچنین یافتن مناطقی که پتانسیل رویش و تولید حداکثر محصول این گیاه را به طور گسترده دارند، برخوردار است.}, keywords_fa = {دانش‌بومی,گَنَبو,اتنواکولوژی,اتنوفارماکولوژی,اگرونومی,مراتع تنگ‌سرخ}, url = {https://qjik.atu.ac.ir/article_8188.html}, eprint = {https://qjik.atu.ac.ir/article_8188_e72cca5d1ae151c1eb8afe889deb194d.pdf} } @article { author = {mousavinejadian, seyed mehdi}, title = {Azolah, Green Satan, Gentile Genius, or Spirit of Wage}, journal = {Indigenous Knowledge}, volume = {3}, number = {6}, pages = {53-88}, year = {2017}, publisher = {Allameh Tabataba’i University}, issn = {2345-6019}, eissn = {2538-2543}, doi = {10.22054/qjik.2017.24989.1071}, abstract = {AAA (Azolla Active Acquired) has been produced during the last 10 years of intensive research to improve energy performance in internal combustion system. This product is used in vehicles or factories and reduce energy consumption of fossil fuels. In fact, AAA is the result of continuous research activities in relation to Gross Energy and Entropy in Ecosystems. This product was made by processing of organic materials and its effects on reducing fuel consumption in vehicles and different factories in industrial targets up to 20%, increased efficiency, increased torque and acceleration was approved. AAA as an additive (no colour no odour) in internal combustion system, is a liquid or solid organic material and produced under maximum concentration and high pressure. Therefore, AAA is used in internal combustion system as an organic condensation catalyst and improves combustion property of fuel. When AAA is added to internal combustion system, a unique thermodynamic behaviour is being occurred. In this regard, the electrostatic reaction between chemical components of fuel and AAA leads to changes in the final properties of the fuel, which is vitally important. In other words, AAA has a positive impact on vapour pressure increases and higher-octane fuel and at the same time, Air-Fuel Ratio on engine performance is improved.}, keywords = {Azolla,energy,Entropy}, title_fa = {آزولا، شیطان سبز، علف جن یا روح مرداب}, abstract_fa = {ماده ی مورد بحث در این مقاله یا AAA یا آزولای فعال حاصله، از طریق 10 سال پژوهش در جهت بهبود عملکرد انرژی و کاهش مصرف سوخت های فســیلی عــملی شده است. درواقــع، این محــصول حاصــل تلاش پی گــیر تحقیقی در استفاده از انرژی خام موجود در مواد ارگانیک و کاهش درگاشت در اکوسیستم‌ها بوده که منجر به تولید فراوری شده، از گیاه آزولا با نام علمی سرخس آبزی موجود در تالاب انزلی و مواد ارگانیک گردیده و اثرات آن بر کاهش مصرف سوخت در سیستم احتراق موتورهای درون سوز تا 20 درصد، افزایش راندمان، افزایش گشتاور نیرو و شتاب به تایید رسیده است. AAA یک نوع افزودنی ارگانیک محلول بدون بو و رنگ به سیستم احتراق موتورهای درون سوز محسوب شده، که حاصل تراکم حداکثر مواد ارگانیک تحت فشار بالا می باشد. از این رو، AAA مانند یک کاتالیزور متراکم ارگانیک و به عنوان یک افزودنی مناسب جهت بهبود خواص به سوزی سوخت به کار گرفته میشود. وقتی ماده ی هیدروکربنه ی ارگانیکی محلول یا جامد AAA به سیستم احتراق موتورهای درون سوز اضافه میشود، رفتار ترمودینامیک منحصر به فردی ایجاد میکند. از واکنش الکترواستاتیک گونههای شیمیایی در محلولهای سوخت با AAA رفتار جالبی به وجود میآید که این تأثیرات منجر به تغییراتی در خواص نهایی سوخت میشود که حائز اهمیت است.}, keywords_fa = {آزولا,انرژی,آنتروپی}, url = {https://qjik.atu.ac.ir/article_8190.html}, eprint = {https://qjik.atu.ac.ir/article_8190_257c3a5ec1c88c6790f6947a35a3179d.pdf} } @article { author = {Bouzarjomehri, Khadijeh and Masoum Jashni, Mehdi and .jahantigh, hassanali}, title = {The Role Of Knowledge Indigenous And Local Traditions Of Women In The Production And Management Of Livestock Products (Case Study: Abunasr Village, Bavanat City}, journal = {Indigenous Knowledge}, volume = {3}, number = {6}, pages = {89-118}, year = {2017}, publisher = {Allameh Tabataba’i University}, issn = {2345-6019}, eissn = {2538-2543}, doi = {10.22054/qjik.2017.23061.1066}, abstract = {Ranchers in rural communities work together to raise and manage their livestock activities. In the meantime, The collaboration and cooperation between farmers and particularly rural women play a key role stems. The purpose of this study was to identify local knowledge and local traditions of rural women in abunasr rural in production and management of livestock products in Bavanat city of Fars province. The research method is based on surveying methods. For data collection, qualitative techniques including direct observation, participatory observation and organized interviewing have been used. The statistical population consisted of 29 rural woman is a farmer living in the village of AbuNasr, which is collected and analyzed in a qualitative way. The results of the research indicate that there is a rich indigenous knowledge and local traditions among women in the region, due to the existence of a traditional milking system (Don) and the mechanism of milk management and dairy products. The Dun system is a traditional social institution for members who participate in the production of livestock products. This traditional system has been effective in establishing a strong social bond between livestocks and, in addition to facilitating the production and management of dairy products, has also contributed to the qualitative and quantitative increase in livestock production.}, keywords = {indigenous knowledge,The traditional system of Don,Local Traditions,Livestock products,Rural women,Rural Abunasr Bavanat city}, title_fa = {نقش دانش بومی و سنت‌های محلی زنان در تولید و مدیریت فرآورده‌های دامی (مطالعه موردی: روستای ابونصر، شهرستان بوانات)}, abstract_fa = {دامداران در جوامع روستایی جهت پرورش و مدیریت امور دام‌ فعالیت‌های را به صورت مشترک انجام می‌دهند و تحقیقات حاکی از آن است که همیاری و همکاری بین دامداران و بویژه زنان روستایی نقش کلیدی را ایفا می‌کند. هدف از انجام تحقیق حاضر، شناخت دانش بومی و سنت‌های محلی زنان روستایی ابونصر در تولید و مدیریت فرآورده‌های دامی در شهرستان بوانات استان فارس است. روش تحقیق بر مبنای روش‌های پیمایشی است و برای جمع‌آوری اطلاعات از تکنیک‌های کیفی شامل مشاهده مستقیم، مشاهده مشارکتی و مصاحبه سازمان یافته استفاده شده است. جامعه آماری شامل 29 نفر زن روستایی دامدار ساکن در روستای ابونصر است که اطلاعات به شیوه کیفی جمع آوری و تحلیل شده است. نتایج تحقیق حاکی از وجود دانش بومی و سنت‌های محلی غنی در بین زنان روستای منطقه است که ناشی از وجود نظام سنتی شیردوشی (دون) و مکانیسم مدیریت شیر و فراورده‌های لبنی است. نظام دون یک نهاد اجتماعی سنتی برای اعضایی است که به صورت مشارکتی در تولید فراورده‌های دامی فعالیت می‌کنند. این نظام سنتی در ایجاد پیوند اجتماعی قوی بین زنان دامدار موثر بوده و علاوه بر ایجاد تسهیلات در فرایند تولید و مدیریت فراورده‌های لبنی، در افزایش کیفی و کمی تولیدات دامی نیز تاثیر داشته است.}, keywords_fa = {دانش بومی,نظام سنتی دون,سنت های محلی,فرآورده‌های دامی,زنان روستایی,روستای ابونصر شهرستان بوانات}, url = {https://qjik.atu.ac.ir/article_8189.html}, eprint = {https://qjik.atu.ac.ir/article_8189_04c114095c835689a3b6cfb821fe2bb6.pdf} } @article { author = {chitsazian, amirhosein and vafaee, tahereh}, title = {A research on traditional ring making art of Qom}, journal = {Indigenous Knowledge}, volume = {3}, number = {6}, pages = {119-152}, year = {2017}, publisher = {Allameh Tabataba’i University}, issn = {2345-6019}, eissn = {2538-2543}, doi = {10.22054/qjik.2018.26420.1079}, abstract = {Abstract Metalworking art is one of the native arts of Iran that traditional artists of this territory have been working on it in different types and usages since the ancient times. Ring making handicraft is amongst the fine arts in this arena which in spite of many ups and downs that left behind, has remained alive and dynamic and covers a part of Iran artistic community. However, there is hardly any researches in this field; therefore, due to the research necessity on this art; The writers of this article strived to review this issue and therefore, they selected Qom province as one of the main centers of this art. The data of present developmental study with the aim of studying the construction methods and features of traditional rings of Qom province, was collected through field and documentary method. The results of this descriptive-analytical research in Statistical population of Qom ring makers indicate that the traditional ring making in Qom city has been customary in the past and also subsists continuously and Qom traditional ring productions like other traditional handicraft arts and unlike the mass production, are produced in a few numbers, single and proportional to the design and a stone selected for the ring.}, keywords = {Keywords: Traditional metalworking,Qom ring making,Stone setting,Ring,frame,gemstone}, title_fa = {پژوهشی در هنر انگشترسازی سنتی قم}, abstract_fa = {چکیده هنر فلزکاری یکی از هنرهای بومی ایران است که از دیرباز هنرمندان سنتی این سرزمین در گونه‌های مختلف و با کاربردهای گوناگون به آن اشتغال داشته‌اند. هنر صناعی انگشترسازی از‌جمله هنرهای مستظرفه در این عرصه است که علی‌رغم فراز و نشیب‌های زیادی که پشت سر گذاشته، همچنان زنده و پویا باقی مانده و بخشی از جامعه هنری ایران را پوشش می‌دهد؛ با این حال دربارة این هنر پژوهش چندانی انجام نشده است؛ لذا با توجه به ضرورت تحقیق دربارة این هنر؛ نگارندگان این مقاله کوشیدند این موضوع را بررسی کنند و بدین منظور استان قم را به عنوان یکی از مراکز اصلی این هنر انتخاب کردند. پژوهش توسعه‌ای حاضر که گردآوری اطلاعات آن به روش میدانی و کتابخانه‌ای اسنادی انجام شده، با هدف بررسی چگونگی روش ساخت و ویژگی‌های انگشترهای سنتی استان قم انجام شده است. نتایج حاصل از این پژوهش توصیفی- تحلیلی در جامعه آماری انگشترسازان قم نشانگر آن است که انگشترسازی سنتی از گذشته در قم مرسوم بوده است و در حال حاضر نیز این حرفه در شهر قم رواج دارد و تولیدات انگشتر سنتی قم نیز مانند دیگر هنرهای دستی سنتی برخلاف تولیدات انبوه ماشینی در تعداد معدود و به صورت تک، متناسب با طرح و سنگی که برای انگشتر انتخاب شده است انجام می‌شود.}, keywords_fa = {کلیدواژه: فلزکاری سنتی,انگشترسازی قم,مخراج‌کاری,انگشتر,رکاب,نگین}, url = {https://qjik.atu.ac.ir/article_8484.html}, eprint = {https://qjik.atu.ac.ir/article_8484_a1dcdb939d4ae59cd8533e3adaa6f5af.pdf} } @article { author = {madahi, javad and jahanshahiafshar, ali and guzelstol@mail.ru, Gozal}, title = {An introduction to food semiotics and food customs from the viewpoint of religion}, journal = {Indigenous Knowledge}, volume = {3}, number = {6}, pages = {153-210}, year = {2017}, publisher = {Allameh Tabataba’i University}, issn = {2345-6019}, eissn = {2538-2543}, doi = {10.22054/qjik.2017.8193}, abstract = {Nowadays, the topic of food and its characteristics and functions in metaphysical context are considered as weird and without scientific proof in such a way that for most people this concept of food is only limited to halal (allowed) and haram (forbidden) and its influence on human’s health and body. Some people believe that studying food based on religion is unscientific and superstitious. However, in the viewpoint of religion, one of the main duties and responsibilities of religious leaders is to concentrate on food as a means to solve a number of cultural and social problems. What plays a significant role in religious food culture and is the central concern of this study is the attention paid by Islam to food as a symbolic system in the relationships of humans with each other and with God. Based on interpretivism and semiotics as the theoretical frameworks and thorough investigation of religious teachings by means of interview, this study was attempted to detect and represent the symbolic roles of food and dining together in Islamic food culture among people in Lalezar of Kerman. It was further aimed to indicate that the concepts Islam has induced to the society according to the symbolic roles of food are not pure theoretical ideals. Rather, food and the cloth around which people sit and eat food (Sofreh) are of the most suitable means of transferring religious concepts in Islamic culture. God and great Islamic figures have expressed the deepest humanity and religious concepts through the symbolic power of food. Concepts like humility, contentment, social links, social relations, social equality and social class equality.  }, keywords = {Dining together,Islamic food culture,social roles of food,food semiotics}, title_fa = {دانش بومی و سنتی خوراک: درآمدی بر نشانه‌شناسی غذا و آداب مربوط به آن از منظر دین}, abstract_fa = {امروزه بحث خوراک، مشخصات و کارکردهای آن در قلمرو فرامادّی، امری غریب و خالی از پشتوانۀ علمی قلمداد شده؛ به گونه­ای که در دیدگاه بسیاری از مردم، حوزۀ خوردنی­ها در مسئلۀ حلال و حرام و تاثیراتی که بر جسم و سلامتی انسان می­گذارد خلاصه شده است. به اعتقاد برخی، ورود دین در حوزۀ خوراک، فعالیتی غیر علمی و خرافی پنداشته می­شود؛ در حالی که از منظر دین، یکی از وظایف عمدۀ صاحبان رسالت الهی، تمرکز بر خوراک به عنوان یکی از واسطه­های حل بسیاری از مسائل فرهنگی و اجتماعی است. آنچه در فرهنگ تغذیۀ دینی نقش برجسته­ای دارد و در نقطۀ کانونی این پژوهش نیز قرار می­گیرد، توجه اسلام به خوراک، به مثابۀ یک نظام نشانه­ای و نمادین در روابط انسان­ها با یکدیگر و با خداوند است. در این پژوهش، تلاش شده است با الهام از چارچوب نظری تفسیرگرایی و نشانه شناختی، و بررسی عمیق در آموزه­های دینی و با کمک ابزار مصاحبه،نقش­های نمادین غذا و هم­سفرگی را در ساختار فرهنگ تغذیۀ اسلامی مردم بخش لاله­زار از توابع شهرستان بردسیر (استان کرمان)شناسایی کنیم و نشان دهیم که مفاهیمی را که اسلام با توجه به نقش های نمادین غذا به جامعه القا نموده، آرمانی کاملا نظری نیست؛ بلکه غذا و سفرۀ غذا یکی از بهترین زمینه­های انتقال مفاهیم دینی در فرهنگ اسلامی محسوب شده و خداوند و بزرگان دین اسلام با استفاده از این قدرت نمادین غذا، عمیق­ترین مفاهیم انسانی و دینی را در ابعادی به کوچکی یک سفرۀ غذا به مخاطبان خود منتقل نموده­اند؛ مفاهیمی چون تواضع، قناعت، پیوند اجتماعی، روابط اجتماعی، برابری اجتماعی، و یکسانی طبقاتی.}, keywords_fa = {سفرۀ غذا,فرهنگ تغذیۀ اسلامی,نقش‌های اجتماعی غذا,نشانه‌شناسی غذا}, url = {https://qjik.atu.ac.ir/article_8193.html}, eprint = {https://qjik.atu.ac.ir/article_8193_2f618c57ef8de484bc040da1e30a263f.pdf} } @article { author = {مسعودی فر, امید}, title = {Saffron in Indigenous Knowledge old manuscripts of Iran}, journal = {Indigenous Knowledge}, volume = {3}, number = {6}, pages = {211-235}, year = {2017}, publisher = {Allameh Tabataba’i University}, issn = {2345-6019}, eissn = {2538-2543}, doi = {10.22054/qjik.2017.15189.1038}, abstract = {Saffron is echo type plant of Iran. Its cultivation, nutrition and drug applications and drug were known from ancient historical period. Iranian people have excellent indigenous knowledge about saffron. In Persian literature, saffron is symbol of expensive cost and the lover that abounded form his love. The botany and cultivation of saffron were noted in old agriculture manuscripts. Two time irrigation was advised for saffron. Mouse and rabbit are two pest of saffron based on old manuscripts. In traditional medicine book , saffron was effective in internal organs and caused happiness in psychological treatment. Dangerous saffron over dosage application In some texts warned.Saffron is echo type plant of Iran. Its cultivation, nutrition and drug applications and drug were known from ancient historical period. Iranian people have excellent indigenous knowledge about saffron. In Persian literature, saffron is symbol of expensive cost and the lover that abounded form his love. The botany and cultivation of saffron were noted in old agriculture manuscripts. Two time irrigation was advised for saffron. Mouse and rabbit are two pest of saffron based on old manuscripts. In traditional medicine book , saffron was effective in internal organs and caused happiness in psychological treatment. Dangerous saffron over dosage application In some texts warned.}, keywords = {indigenous knowledge,old text,old manuscripts,saffron,Traditional Medicine}, title_fa = {زعفران در آینه دانش بومی میراث مکتوب کهن ایران}, abstract_fa = {زعفران گیاه بومی ایران است که از دوران باستان ایرانیان نحوه کشت و کار، کاربرد های تغذیه ای و مصارف دارویی می شناختند. دانش بومی ایرانیان در ارتباط با زعفران بسیار غنی بوده و امروزه کاربردی است که ریشه علمی در متون کهن کشاورزی دارد. این گیاه در فرهنگ و ادبیات فارسی جایگاه ویژه ای پیدا کرده است که نشانه پر ارزش بودن و عاشقی که دور از معشوق به حال ناخوش گرفتار گردیده، می باشد. در متون کهن کشاورزی، گیاهشناسی و کلیه مراحل کاشت، داشت و برداشت این گیاه تشریح و تبیین گردیده است ودر مرحله داشت دور آبیاری برای مناطق مختلف دو بار توصیه شده است . بر اساس این متون مهمترین آفات این گیاه جوندگان موش و خرگوش است. در کتب طب سنتی مصرف دارویی زعفران در قوت دادن احشاء داخلی ، مفرح بودن آن ، موارد مصرف ادویه ای و مصارف عطری گیاه تشریح گردیده است . خطرات مصرف بالای زعفران نیز در این متون در بعضی متون نگارش یافته است.}, keywords_fa = {دانش بومی,زعفران,طب سنتی,متون کهن,نسخ خطی}, url = {https://qjik.atu.ac.ir/article_8485.html}, eprint = {https://qjik.atu.ac.ir/article_8485_8361bc4014dc9cc6a584d83f6cade7c8.pdf} }